Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka makaronowa z warzywami to wegetariańska propozycja na lunch czy kolację, która nie tylko jest zdrowa i pyszna, ale także niesamowicie pożywna. Możesz ją z powodzeniem przygotować dzień lub dwa wcześniej. Będzie stanowiła świetną przekąskę podczas każdego grilla czy rodzinnej imprezy. Dużą zaletą jest także szybkość i prostota wykonania: wystarczy ugotować makaron, a warzywa rozdrobnić robotem!
robot kuchenny, miska, garnek
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2036
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 266
Polecam.
Odsłon: 450
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2036
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 266
Polecam.
Odsłon: 450
Składniki
W blenderze wymieszaj wszystkie składniki dressingu do uzyskania jednolitej konsystencji.
Oba rodzaje makaronu ugotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniach. Odcedź je i przelej zimną wodą. Przełóż makaron do miski i wymieszaj go od razu z połową dressingu, by się nie posklejał.
Do misy robota kuchennego włóż marchewkę i posiekaj ją na bardzo drobne kawałki.
Wszystkie trzy papryki oczyść z gniazd nasiennych i bardzo drobno posiekaj. Możesz też użyć robota kuchennego.
Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach lub rozdrobnij robotem.
Wszystkie składniki dodaj do makaronu. Zalej je pozostałym sosem i wymieszaj wszystko dokładnie.
Sałatkę makaronową z warzywami wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się przegryzły.
Podawaj na zimno jako pożywny i szybki lunch lub kolację.