Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką podobną sałatkę jadłam bardzo dawno temu w restauracji która już nie istniej,długo kombinowałam aby chociaż troszkę odtworzyć podobny smak i się udało.Nadaje się zarówno na obiad i kolacje.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 734
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 734
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Składniki
Ziemniaki obieramy,gotujemy.Następnie odcedzamy,czekamy chwilę aż ostygną i przeciskamy przez praskę,mieszamy z mąkami i jajkiem na jednolitą masę i robimy kopytka.Gotujemy w osolonej wodzie.
Na patelni podgrzewamy oliwę z oliwek. Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki i smażymy z odrobiną soli i pieprzu.
Pieczarki oczyścić przy pomocy pędzla,pokroić na kawałki. Papryki i cukinie również pokroić. Usmażonego kurczaka przełożyć na talerz i na tej samej patelni podusić warzywa około 10 min na wolnym ogniu.Pod koniec duszenia dodać kurczaka i 5 łyżek sosu słodko-kwaśnego.
Ciepłe warzywa nakładać na talerz,następnie kilkanaście kopytek,udekorować pomidorkami koktajlowymi.Podajemy całość na ciepło. Smacznego!!!