Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka niemiecka Magdy Gessler to danie inne niż wszystkie sałatki ziemniaczane. Kluczowe jest tu wykorzystanie bulionu, w którym mają być gotowane warzywa. Dzięki temu mają one inny i aromatyczny smak. Według Magdy Gessler ważny jest także czas odpoczynku sałatki, który powinien wynosić co najmniej 12 godzin. Dzięki temu wszystkie smaki doskonale się łączą i przechodzą między sobą. Z pewnością jest to potrawa, którą trzeba skosztować. Już nigdy nie przyrządzisz sałatki ziemniaczanej w inny sposób.
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 144
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 144
Składniki
Po ugotowaniu ziemniaki wyjmij, pozwól na wyparowanie wody i ostudź. Przenieś je do miski sałatkowej.
Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka. Dodaj je do sałatki, razem z kaparami. Wymieszaj.
W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól i pieprz. Przygotowanym dressingiem zalej sałatkę ziemniaczaną. Całość dobrze wymieszaj.
Wstaw danie do lodówki, pod przykryciem, na co najmniej 12 godzin, a najlepiej na 24 godziny.
Sałatkę niemiecką Magdy Gessler podawaj posypaną siekanymi koperkiem i szczypiorkiem. Źródło: Kuchenne Rewolucje
Do przygotowania tej sałatki możesz użyć bulionu ugotowanego na rosół. Jednocześnie przyrządzisz dwa dania, które wzajemnie wzmocnią swój smak.
Ziemniaki umyj i obierz. Pokrój je w mniejsze kawałki, jak do zwykłego przygotowywania obiadu. Ugotuj ziemniaki w bulionie – drobiowym lub warzywnym (w wersji wegańskiej). Możesz je potem wyłowić łyżką cedzakową lub od samego początku gotować ziemniaki na głębokim sitku.