Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka szpinakowa łączy wiele zalet: oryginalny smak, bogactwo witamin i prosty, szybki sposób przygotowania
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414739
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2390
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414739
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2390
Składniki
Szpinak oczyścić, umyć, osuszyć. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w plasterki.
Ponieważ do sałatki są użyte nie przetworzone pieczarki, należy kupić je bardzo świeże i ładne. Przeciśnięty przez praskę czosnek rozetrzeć z solą, dodać sok z cytryny, olej i doprawić pieprzem.
Szpinak wymieszać z pieczarkami i cebulą, przełożyć do salaterki, posypać siekanymi orzechami włoskimi i wiórkami parmezanu. Sałatkę podawać z sosem czosnkowym.