Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elegancka i smaczna . Zrobiłam dla męża na Walentynki, który uwielbia łososia i cykorię. Polecam.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8176
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 419
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8176
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 419
Składniki
Cykorię umyć i porwać na mniejsze kawałki. Ponieważ cykoria zawiera w sobie goryczkę można ją posolić i odstawić na pół godziny. Ja tego nie robię, bo lubimy jej oryginalny smak.
Łososia porwać na mniejsze kawałki, cebulę pokroić w piórka lub grubszą kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę ,posiekać szczypior i bazylię.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać sól, pieprz , sok z cytryny i oliwę. Dwoma widelcami wymieszać wszystko dokładnie. Na koniec posypać koperkiem. SMACZNEGO!