Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 229
Kolorowy, sycący i pełen warzyw – taki właśnie jest wiosenny kurczak. Podawaj...
Odsłon: 1311
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 43
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 229
Kolorowy, sycący i pełen warzyw – taki właśnie jest wiosenny kurczak. Podawaj...
Odsłon: 1311
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 43
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach,ostudzić,obrać i pokroić w większą kostkę.Marchew również ugotować i pokroić w kostkę.Pory pokroić w krążki i podgotować w osolonej wodzie ok 5 min,odsączyć.Fasolę przepłukać zimną wodą.Składniki sałatki połączyć ze sobą oprócz natki i sera.
Przygotować sos:do oliwy dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,połączyć z musztardą,sokiem z cytryny,majerankiem i doprawić pieprzem i solą.Wymieszać i dodać do sałatki.Jeszcze raz delikatnie połączyć sałatkę z sosem i odstawić na ok godzinę.Przed podaniem posypać sałatkę posiekaną natką i serem,smacznego.