Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z pieczonymi klopsami z indyka, grillowanym halloumi i sosem jogurtowym. Świetny lekki obiad.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4178
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416486
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4178
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416486
Składniki
Składniki na klopsy mieszamy. Dokładnie zarabiamy, formujemy pulpeciki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach 30 minut. Pomidory, paprykę, cebulę i oliwki kroimy. Mieszamy z sałatą. Jogurt mieszamy z przyprawami. Ser halloumi kroimy plastry grubości ok 1cm. Smarujemy z obi stron cienką warstwą oleju. Grillujemy po 2 minuty z każdej strony. Na talerzach układamy sałatkę, klopsy, halloumi i polewamy sosem. Podajemy z pieczywem.