Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste i pyszne. Szybko się robi a jeszcze szybciej znika :) Idealne na kolację dla dwojga...
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2221
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2221
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Składniki
Filet z kurczaka kroimy w kostkę (ok 2/2cm). Dodajemy przyprawy (ja przyprawę do gyrosa) polewamy olejem, mieszamy i dostawiamy w chłodne miejsce na około 15 minut.
W tym czasie kroimy sałatę na nieduże kawałki, pomidorki koktajlowe na połówki, mozzarellę w kostkę. Całość układamy na talerzach w następującej kolejności: sałata a na niej ogóreczki, pomidorki, mozzarella i oliwki.
Na rozgrzanej patelni smażymy zamarynowanego kurczaka na złoty kolor i ciepłego wykładamy na sałatę. Całość polewamy sosem winegret ( ja kupuję gotowy w buteleczce lub robię sama przepis podam innym razem). Sałatka świetnie smakuje z ciepłą bagietką z masłem czosnkowym. Smacznego