Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste i pyszne. Szybko się robi a jeszcze szybciej znika :) Idealne na kolację dla dwojga...
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 531
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 1504
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 739
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1423
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 531
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 1504
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 739
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1423
Składniki
Filet z kurczaka kroimy w kostkę (ok 2/2cm). Dodajemy przyprawy (ja przyprawę do gyrosa) polewamy olejem, mieszamy i dostawiamy w chłodne miejsce na około 15 minut.
W tym czasie kroimy sałatę na nieduże kawałki, pomidorki koktajlowe na połówki, mozzarellę w kostkę. Całość układamy na talerzach w następującej kolejności: sałata a na niej ogóreczki, pomidorki, mozzarella i oliwki.
Na rozgrzanej patelni smażymy zamarynowanego kurczaka na złoty kolor i ciepłego wykładamy na sałatę. Całość polewamy sosem winegret ( ja kupuję gotowy w buteleczce lub robię sama przepis podam innym razem). Sałatka świetnie smakuje z ciepłą bagietką z masłem czosnkowym. Smacznego