Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka z pozostałości z dnia poprzedniego, do tego szybki smaczny kurczak pieczony w piekarniku i mizeria , to prosty sposób na smaczny obiad.
naczynie żaroodporne, słoik, miska, ścierka,
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1656
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38590
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1327
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1656
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38590
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1327
Składniki
Udka po oczyszczeniu, umyciu i osuszeniu natrzeć solą i pieprzem. Składniki marynaty włożyć do słoiczka , ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. zakręcić słoik i wymieszać. Tak przygotowaną marynatą natrzeć udka ,zakryć ścierką i zostawić na 2 godziny w chłodnym miejscu. Po tym czasie przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku w 180 stopniach pod przykryciem do miękkości gdzieś około godzinę, może trochę więcej ( w zależności od piekarnika) podlewając od czasu do czasu wytworzonym sosem lub gorącą wodą. W połowie pieczenia zdjąć pokrywę aby udka się ładnie zbrązowiały i przypiekły. Podawać do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę.
Danie gotowe do podania.