Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka z pozostałości z dnia poprzedniego, do tego szybki smaczny kurczak pieczony w piekarniku i mizeria , to prosty sposób na smaczny obiad.
naczynie żaroodporne, słoik, miska, ścierka,
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 520
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 520
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Składniki
Udka po oczyszczeniu, umyciu i osuszeniu natrzeć solą i pieprzem. Składniki marynaty włożyć do słoiczka , ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. zakręcić słoik i wymieszać. Tak przygotowaną marynatą natrzeć udka ,zakryć ścierką i zostawić na 2 godziny w chłodnym miejscu. Po tym czasie przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku w 180 stopniach pod przykryciem do miękkości gdzieś około godzinę, może trochę więcej ( w zależności od piekarnika) podlewając od czasu do czasu wytworzonym sosem lub gorącą wodą. W połowie pieczenia zdjąć pokrywę aby udka się ładnie zbrązowiały i przypiekły. Podawać do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę.
Danie gotowe do podania.