Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 270
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 285
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 339
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 270
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 285
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 339
Składniki
Paprykę włóż do piekarnika 200°C na około 25 minut. Wyjmij, zawiń w ściereczkę. Z przestudzonej papryki zdejmij skórkę. Miąższ pokrój w paski. Pomidory i ogórek pokrój w kostkę. Osączone z zalewy oliwki pokrój na połówki. 2. Kuskus zalej posoloną wrzącą wodą tak, aby woda sięgała 2 cm ponad powierzchnię kaszy. Przykryj i odstaw na 5 minut. Kiedy kasza napęcznieje i przestygnie, połącz ją z przygotowanymi warzywami i natką. 3. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Utrzyj z sokiem z cytryny, odrobiną soli i pieprzu oraz z olejem. Sosem zalej sałatkę, wymieszaj. Odstaw na 15 min, aby się przegryzła.