Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15957
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4836
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 611
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15957
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4836
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 611
Składniki
Paprykę włóż do piekarnika 200°C na około 25 minut. Wyjmij, zawiń w ściereczkę. Z przestudzonej papryki zdejmij skórkę. Miąższ pokrój w paski. Pomidory i ogórek pokrój w kostkę. Osączone z zalewy oliwki pokrój na połówki. 2. Kuskus zalej posoloną wrzącą wodą tak, aby woda sięgała 2 cm ponad powierzchnię kaszy. Przykryj i odstaw na 5 minut. Kiedy kasza napęcznieje i przestygnie, połącz ją z przygotowanymi warzywami i natką. 3. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Utrzyj z sokiem z cytryny, odrobiną soli i pieprzu oraz z olejem. Sosem zalej sałatkę, wymieszaj. Odstaw na 15 min, aby się przegryzła.