Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1162
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 425
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1162
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 425
Składniki
Paprykę włóż do piekarnika 200°C na około 25 minut. Wyjmij, zawiń w ściereczkę. Z przestudzonej papryki zdejmij skórkę. Miąższ pokrój w paski. Pomidory i ogórek pokrój w kostkę. Osączone z zalewy oliwki pokrój na połówki. 2. Kuskus zalej posoloną wrzącą wodą tak, aby woda sięgała 2 cm ponad powierzchnię kaszy. Przykryj i odstaw na 5 minut. Kiedy kasza napęcznieje i przestygnie, połącz ją z przygotowanymi warzywami i natką. 3. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Utrzyj z sokiem z cytryny, odrobiną soli i pieprzu oraz z olejem. Sosem zalej sałatkę, wymieszaj. Odstaw na 15 min, aby się przegryzła.