Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2551
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2551
Składniki
Ogórki obrać ze skórki ( jeśli nie jest bardzo gruba można ją zostawić ), pokroić w cienkie plasterki, osolić do smaku i zostawić na 30 minut. Osączyć, ułożyć w salaterce.
Listki mięty opłukać, drobno posiekać i wymieszać z jogurtem. Sosem polać ogórki na chwilę przed podaniem.
Jeśli wolimy ostrzejszy smak, do sosu można dodać szczyptę pieprzu lub przeciśnięty przez praskę czosnek.