Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25111
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25111
Składniki
Ogórki obrać ze skórki ( jeśli nie jest bardzo gruba można ją zostawić ), pokroić w cienkie plasterki, osolić do smaku i zostawić na 30 minut. Osączyć, ułożyć w salaterce.
Listki mięty opłukać, drobno posiekać i wymieszać z jogurtem. Sosem polać ogórki na chwilę przed podaniem.
Jeśli wolimy ostrzejszy smak, do sosu można dodać szczyptę pieprzu lub przeciśnięty przez praskę czosnek.