Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie tej sałatki z pewnością nie będzie wymagało od Ciebie dużo czasu, ani wysiłku, za to niepowtarzalny smak sprawi, że na stałe zagości ona w Twoim menu ;)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1258
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 629
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1361
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1258
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 629
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1361
Składniki
Pory oczyścić, opłukać, pokroić w krążki (ok. 0,5 cm szerokości). Pieczarki, obrać, umyć, pokroić w paski.
W rondelku rozgrzać tłuszcz, włożyć pory i grzyby, smażyć chwilę. Wlać kilka łyżek gorącej wody, dusić pod przykryciem.
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, włożyć do rondelka, poddusić. Rondelek zdjąć z ognia, dodać obrane i starte na tarce o dużych oczkach jabłko. Sałatkę wymieszać i przyprawić.