Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z selerem konserwowym to kwintesencja kulinarnej prostoty. Jej przygotowanie nie trwa dłużej niż przerwa reklamowa między odcinkami ulubionego serialu. Wystarczy odkręcić słoiki, otworzyć puszki, dodać pokrojoną szynkę i połączyć całość kremowym majonezem. Dla amatorów słodko-pikantnych potraw polecamy dodać odrobinę curry lub ostrej papryki w proszku. Dobrym pomysłem może się okazać dodatek posiekanego pora lub marynowanej cebulki.
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 355
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 355
Składniki
Wyjmij z puszki plastry ananasa, pokrój w drobną kostkę i ułóż na sicie do odsączenia. Otwórz puszkę z kukurydzą i słoik z selerem konserwowym i wszystko razem przełóż na sito. Pozostaw na 10 minut i przemieszaj od czasu do czasu, aby cały płyn spłynął. W międzyczasie pokrój szynkę w kostkę.
Przełóż wszystkie składniki do miski. Dodaj majonez, czarny pieprz, odrobinę curry i ostrej papryki. Wymieszaj i spróbuj. W razie potrzeby dodaj trochę soli.
Sałatkę z selerem konserwowym podawaj od razu lub po uprzednim schłodzeniu w lodówce. Danie najlepiej smakuje w dniu przygotowania.