Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo zdrowa, smaczna i wykwintna sałatka z niesłusznie niedocenianej przez wielu wątróbki. Naprawdę warto się do niej przekonać i spróbować :)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Łyżkę musztardy wmieszaj z 2 łyżkami oliwy, 2 łyżkami octu, płaską łyżeczką pieprzu czosnkowego i łyżeczką rozmarynu. Dopraw solą czosnkową.
Wątróbki obtocz w mące, usmaż na rumiano na oleju. Z grejpfruta i pomarańczy wytnij fileciki, jabłko wypestkuj pokrój wzdłuż na plasterki, skrop sokiem z cytryny.
Opłukaną sałatę porwij na mniejsze kawałki, Ułóż w salaterce, poprzetykaj listkami rukoli. Na tym umieść mieszankę owoców i wątróbkę. Polej sosem musztardowym. Podaj z bagietką.