Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 40
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 243
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 28
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2108
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 40
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 243
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 28
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2108
Składniki
Ziemniaki ugotowałem w mundurkach. Obrałem, podsmażyłem na łyżce masła. Zabezpieczyłem przed wystygnięciem. Filety sandacza przekroiłem wzdłuż na połówki, a następnie pokroiłem na kawałki o wadze 5-7 dag. Oprószyłem solą. Wino zagotowałem na patelni, włożyłem ryby, przykryłem. Dusiłem 3 minuty na małym ogniu, następnie filety odwróciłem i dusiłem kolejne 3 minuty. Przełożyłem na ogrzany półmisek. Do wina wlałem śmietanę, gotowałem bez pokrywki tak długo, aż 1/3 odparowała. Resztę masła włożyłem do lodówki, a gdy było twarde, pokroiłem je w kostkę i powoli dodawałem do gorącego sosu, cały czas mieszałem. Nie wolno gotować. Sos połączyłem ze szczawiem, doprawiłem pieprzem i sokiem z cytryny. Sandacza podałem z sosem i maślanymi ziemniakami. Udekorowałem cząstką cytryny.