Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Satay to indonezyjskie danie z kawalków miesa nadzianych na patyczki i grillowanych, podawane najczesciej z ostrym sosem. Zainspirowana niedawno jedzonym sosem z orzeszków ziemnych, postanowilam go dodac do tego rodzaju dania. Efekt byl oszalamiajacy a egzotycznego smaku dodala jeszcze zupa marchewkowa z mango.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Składniki
Mleko kokosowe wymieszac z 2 lyzkami sosu sojowego i marynowac w nim mieso pokrojone w paski.min. pól godziny. Cebule i czosnek drobno posiekac, podsmazyc na oliwie, dodac maslo orzechowe i 200 ml wody, gotowac ok. 5 min i doprawic sokiem cytrynowym, chili, cukremi 1 lyzka sosu sojowego. Mieso nadziac na patyczki i smazyc z kazdej strony po 2 min. Podawac z sosem orzechowym. Do tego smakuje wysmienicie zupa marchewkowa z mango.