Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza propozycja na świąteczny obiad. Dobrze zamarynowane mięso, duszone w dużej ilości cebuli i aromatycznych przyprawach, kruche, soczyste w przepysznym sosie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 147
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3841
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 396
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 147
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3841
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 396
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i pozbawiamy błon. W szklanym naczyniu mieszamy przyprawy z olejem i pokrojoną w grubą kostkę cebulą.
Obtaczamy w mieszance przypraw schab, zalewamy zimną wodą. Przykrywamy naczynie z zamarynowanym mięsem i wstawiamy do lodówki na całą dobę.
Tak przygotowane mięso wyjmujemy z marynaty i przekładamy na rozgrzany w brytfannie smalec (marynatę zachowujemy).
Obsmażamy schab na rumiano z obu stron, wlewamy całą marynatę do schabu. Przykrywamy pokrywą. Wstawiamy mięso do piekarnika rozgrzanego do 180 °C na godzinę. Następnie zdejmujemy pokrywę i dusimy schab odkryty jeszcze 1/2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy schab na półmisek. Powstały w trakcie duszenia sos przecieramy przez sito.
Schab duszony w cebuli gotowy!