Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab przygotowany w ten sposób jest kruchy, soczysty i pysznie smakuje. Warzywa z dodatkiem przypraw nadają mu piękny aromat i lekko słodkawy smak.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2856
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 242
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 111
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2856
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 242
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 111
Składniki
Schab opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i rozbić. Przekroić każdy plaster na pół i lekko posypać solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć schab przez chwilę z każdej strony, aż mięso w całości będzie białe.
Dodać na patelnię pokrojonego pora i czosnek przeciśnięty przez praskę oraz szczyptę soli. Wymieszać i dusić przez kilka minut.
Dołożyć na patelnię marchew i pietruszkę starte na tarce o grubych oczkach oraz natkę pietruszki i przyprawy.
Dolać 1/3 szklanki wody, wymieszać, dusić ok. 15-20 minut, do miękkości warzyw.
Polecam podawać danie z ryżem.