Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab przygotowany w ten sposób jest kruchy, soczysty i pysznie smakuje. Warzywa z dodatkiem przypraw nadają mu piękny aromat i lekko słodkawy smak.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 170
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 170
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Składniki
Schab opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i rozbić. Przekroić każdy plaster na pół i lekko posypać solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć schab przez chwilę z każdej strony, aż mięso w całości będzie białe.
Dodać na patelnię pokrojonego pora i czosnek przeciśnięty przez praskę oraz szczyptę soli. Wymieszać i dusić przez kilka minut.
Dołożyć na patelnię marchew i pietruszkę starte na tarce o grubych oczkach oraz natkę pietruszki i przyprawy.
Dolać 1/3 szklanki wody, wymieszać, dusić ok. 15-20 minut, do miękkości warzyw.
Polecam podawać danie z ryżem.