Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab duszony z cebulą i papryką to świetna odmiana dla klasycznych schabowych. Do tego jest mało wymagający, potrzebuje niewielu składników, a połączony z ziemniakami, kluskami, kopytkami, kaszą lub ryżem będzie stanowić doskonałą propozycję na niedzielny lub świąteczny obiad.
patelnia
Schab pokroić nie cienkie kotlety o grubości ok. 1 cm.
Cebulę pokroić na półplasterki, paprykę na cienkie podłużne kawałki, a czosnek na mniejsze kawałki.
Kotlety ugnieść ręką, oprószyć solą i pieprzem z obu stron i obtoczyć w mące.
Na patelni mocno rozgrzać tłuszcz i smażyć kotlety na rumiany kolor, ok. 3-4 minuty z każdej strony.
Następnie wyspać cebulę, paprykę i czosnek, ziele angielskie, liście laurowe, wlać wodę, doprawić solą i pieprzem, przykryć pokrywą i dusić na małym ogniu niecałą godzinę do miękkości.
Po tym czasie mięso wyjąć z patelni oraz wyłowić listki laurowe i ziele angielskie.
Sos zagęścić mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w połowie szklanki wody oraz wlać śmietanę i całość mieszać, a sos będzie gęstniał.
Mięso z powrotem przełożyć na patelnie, wymieszać z sosem, posypać siekanym koperkiem lub pietruszką i można podawać.
Polecam, bo mięsko jest pyszne :-)
SMACZNEGO!!!
kruchy, soczysty, pikantno - słodki schab, polecam :-)
Odsłon: 2292
Mięka, soczysta, duszona wieprzowina z cebulą podana z domowego wypieku chleb...
Odsłon: 7272
Bardzo smaczne danie jako wczesna kolacja, z kromka chleba z maslem, lub tez...
Odsłon: 4009
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 98
To ciasto jest jednym z kilku ciast, które sam robię. Ale nr 1 jest właśnie t...
Odsłon: 4816
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 111
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 98
To ciasto jest jednym z kilku ciast, które sam robię. Ale nr 1 jest właśnie t...
Odsłon: 4816
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 111
Składniki
Schab pokroić nie cienkie kotlety o grubości ok. 1 cm. Cebulę pokroić na półplasterki, paprykę na cienkie podłużne kawałki, a czosnek na mniejsze kawałki. Kotlety ugnieść ręką, oprószyć solą i pieprzem z obu stron i obtoczyć w mące. Na patelni mocno rozgrzać tłuszcz i smażyć kotlety na rumiany kolor, ok. 3-4 minuty z każdej strony. Następnie wyspać cebulę, paprykę i czosnek, ziele angielskie, liście laurowe, wlać wodę, doprawić solą i pieprzem, przykryć pokrywą i dusić na małym ogniu niecałą godzinę do miękkości. Po tym czasie mięso wyjąć z patelni oraz wyłowić listki laurowe i ziele angielskie. Sos zagęścić mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w połowie szklanki wody oraz wlać śmietanę i całość mieszać, a sos będzie gęstniał. Mięso z powrotem przełożyć na patelnie, wymieszać z sosem, posypać siekanym koperkiem lub pietruszką i można podawać. Polecam, bo mięsko jest pyszne :-) SMACZNEGO!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bigos po cygańsku
Dania główne
Szaszłyki z kurczaka
Dania główne
Kalafiorowe curry według Roberta Makłowicza
Dania główne
Młode ziemniaki zapiekane w rękawie
Bigos po cygańsku
Bigos po cygańsku bo fajny pomysł na obiad szczególnie gdy chcemy nieco zmod...
Odsłon: 5
Szaszłyki z kurczaka
Dziś przedstawiam Wam propozycję na pyszny i oryginalny obiad. Szaszłyki z ku...
Odsłon: 14