Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz miękkie mięso, które podawane jest w gęstym sosie wraz z warzywami? Mamy dla ciebie prosty przepis, idealnie sprawdzający się na domowy obiad - delikatny i aromatyczny schab duszony z warzywami, który pokocha twoja rodzina.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2982
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1085
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2982
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1085
Składniki
Schab wieprzowy umyj i osusz dokładnie. Z każdej strony oprósz solą i pieprzem. Dopraw majerankiem. Paprykę czerwoną umyj, pozbądź się gniazda nasiennego i pokrój w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę także oczyść, posiekaj drobno.
Na głębokiej patelni albo w średniej wielkości garnku rozpuść odrobinę masła. Obsmaż schab z jednej i z drugiej strony. Przełóż go na talerz i przejdź do podsmażenia warzyw. Zacznij od cebuli, kiedy się zeszkli, dodaj pieczarki i paprykę czerwoną. Smaż około 5 minut, aby warzywa zmiękły.
Przełóż schab, wlej zawartość puszki pomidorów, przepłucz ją wodą, dodając pozostałość na patelnię. Posól i popieprz. Przykryj naczynie i duś tak przez około 20 minut. W razie potrzeby podlej jeszcze wodą. Na koniec dopraw papryką słodką, wędzoną i majerankiem. Smaż jeszcze 5 minut.