Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna propozycja na wykorzystanie schabu, polecam!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26028
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3498
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1455
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26028
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3498
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1455
Składniki
Mięso dokładnie umyć, osuszyć i ponacinać w taki sposób, by powstały warstwy. Przyprawić kucharkiem, czosnkiem i częścią papryki. Następnie na jednej warstwie poukładać część boczku pokrojonego w plastry, skrojone orzechy i plasterki sera ( u mnie mozzarella kupowana na wagę). Tak samo zrobić z druga warstwą.
Następnie mięso zwinąć tworząc roladę i obwiązać sznurkiem. Nasmarować oliwą, posypać ziołami i papryką. Szczelnie owinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na kilka godzin. Na patelni rozgrzać margarynę i przez kilka minut obsmażać mięso wyciągnięte z folii
Obsmażone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i wsadzić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni. Piec przez ok. 120-150 min. Przed podaniem można pokroić w plastry. Smacznego!