Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna propozycja na wykorzystanie schabu, polecam!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119130
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8880
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3212
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2931
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119130
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8880
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3212
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2931
Składniki
Mięso dokładnie umyć, osuszyć i ponacinać w taki sposób, by powstały warstwy. Przyprawić kucharkiem, czosnkiem i częścią papryki. Następnie na jednej warstwie poukładać część boczku pokrojonego w plastry, skrojone orzechy i plasterki sera ( u mnie mozzarella kupowana na wagę). Tak samo zrobić z druga warstwą.
Następnie mięso zwinąć tworząc roladę i obwiązać sznurkiem. Nasmarować oliwą, posypać ziołami i papryką. Szczelnie owinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na kilka godzin. Na patelni rozgrzać margarynę i przez kilka minut obsmażać mięso wyciągnięte z folii
Obsmażone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i wsadzić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni. Piec przez ok. 120-150 min. Przed podaniem można pokroić w plastry. Smacznego!