Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubisz paprykowy smak, koniecznie przygotuj marynatę do schabu z rusztu na ostro. Oprócz papryki znajdziemy w niej czosnek oraz truskawki, które dodadzą mięsu słodyczy. Przepis pochodzi z 510. odcinka programu "Ewa gotuje".
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 143
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 94
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 44
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 143
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 94
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 44
Składniki
Wino wlać do płaskiego naczynia. Dodać posiekany czosnek, paprykę i olej. Dorzucić skórkę z cytryny. Wymieszać. Dodać pokrojoną w plastry truskawkę.
Do tak przygotowanej marynaty włożyć mięso. Przykryć i na kilka godzin wstawić do lodówki.
Po tym czasie schab osuszyć. Doprawić solą i pieprzem. Upiec na grillu.