Do góry

Dania główne Przepis na:

schab na parze

schab na parze

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7939

Dodano:

Odsłon: 28657

dla odmiany :)

Składniki

  • 1/2 kg schabu
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, przyprawa do gyrosa
  • dodatki wg uznania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, lekko rozbić, posypać przyprawami i odstawić na ok 1 godz. żeby dobrze przeszło przyprawami.
    Ziemniaki obrać umyć zalać zimną wodą i posolić wodę tak jak solimy ziemniaki z wody. Odstawić.
    Kalafiora umyć, posypać solą i odstawiamy.
    Następnie odcedzamy ziemniaki i przekładamy do parowaru, to samo robimy z kalafiorem i mięsem. Nastawić parowar na ok. 30-45 minut. Smacznego
    Bardzo dobre też wychodzą udka i inne mięsa, jedynie mnie osobiście wołowina z parowaru nie podchodzi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń