Dania główne Przepis na:
schab na parze

Składniki
- 1/2 kg schabu
- sól, pieprz, zioła prowansalskie, przyprawa do gyrosa
- dodatki wg uznania
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Mięso umyć, lekko rozbić, posypać przyprawami i odstawić na ok 1 godz. żeby dobrze przeszło przyprawami.
Ziemniaki obrać umyć zalać zimną wodą i posolić wodę tak jak solimy ziemniaki z wody. Odstawić.
Kalafiora umyć, posypać solą i odstawiamy.
Następnie odcedzamy ziemniaki i przekładamy do parowaru, to samo robimy z kalafiorem i mięsem. Nastawić parowar na ok. 30-45 minut. Smacznego
Bardzo dobre też wychodzą udka i inne mięsa, jedynie mnie osobiście wołowina z parowaru nie podchodzi.
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 24 czerwca 2013Zgłoś do usunięcia
Wspaniałe danie dla dbających o linię :))3 Kto głosował? | Odpowiedz