Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli delikatne,chudziutkie i aromatyczne mięsko na obiad lub kolację
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2265
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 422
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 841
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17354
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2265
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 422
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 841
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17354
Składniki
Schab wypłukać, pokroić na plastry (jak na kotlety do ok. 1 cm grubości) , dobrze rozbić tłuczkiem. Z oliwy i przypraw przygotować marynatę. Plastry mięsa smarować marynatą i ułożyć w misce. Odstawić do lodówki na ok. godzinę.
Pokroić cebule i paprykę w grubsze piórka. Na rozgrzanej patelni obsmażyć plastry mięsa tylko po kilkanaście sekund z każdej strony , zdjąć patelni.
Teraz na patelni rozsypać cebule i paprykę, poukładać obsmażone mięso, polać winem. Przykryć i dusić ok. 20 minut. Podawać z piure ziemniaków i surówkami np. selera.