Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli delikatne,chudziutkie i aromatyczne mięsko na obiad lub kolację
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 182
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 110
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 182
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 110
Składniki
Schab wypłukać, pokroić na plastry (jak na kotlety do ok. 1 cm grubości) , dobrze rozbić tłuczkiem. Z oliwy i przypraw przygotować marynatę. Plastry mięsa smarować marynatą i ułożyć w misce. Odstawić do lodówki na ok. godzinę.
Pokroić cebule i paprykę w grubsze piórka. Na rozgrzanej patelni obsmażyć plastry mięsa tylko po kilkanaście sekund z każdej strony , zdjąć patelni.
Teraz na patelni rozsypać cebule i paprykę, poukładać obsmażone mięso, polać winem. Przykryć i dusić ok. 20 minut. Podawać z piure ziemniaków i surówkami np. selera.