Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam schab nadziany na bogato pyszny kruchy o delikatnym smaku. Zasmakował mojej rodzince i będzie gościł na naszym stole często.
tarka, nóż, ręcznik papierowy , nić kuchenna, naczynie żaroodporne, patelnia,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10694
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10694
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Sposób wykonania ; Schab opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, naciąć wzdłuż na bokach i w środku ale nie do samego końca. Schab nacieramy solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wkładamy na godzinę do lodówki. Marchew obieramy, płuczemy, ścieramy na tarce ( grube oczka). Cebule drobniutko kroimy, pietruszkę zieloną posiekać, cebulkę zieloną skroić na prążki, koperek posiekać. Marchewkę i cebule smażymy na maśle lub olej, dodajemy kurkumę, smażymy około 3 min. Wystudzić. Łączymy z jajkiem, białym serem, dodajemy ser, tartą bułkę, koperek, pietruszkę zieloną cebulkę. Doprawiamy solą, pieprzem gałką muszkatołową. Takim farszem nadziewamy rozcięcia w schabie. Obwiązujemy nicią kuchenną i wkładamy do żaroodpornego naczynia. Polewamy olejem i szklanką wody. Pieczemy w 190 stopniach około 2 - 3 godz. (do miękkości ) od czasu do czasu lekko podlać sosikiem z mięska. W razie potrzeby mięso przykryć folią aluminiową.