Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 512
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3567
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2358
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30528
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 512
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3567
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2358
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30528
Składniki
Skórę na schabie naciąć w kratkę. Mięso związać bawełnianym sznurkiem.
Wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki, natrzeć mięso. Zostawić w temperaturze pokojowej na około godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Schab umieścić w brytfance, podlać cydrem. Włożyć do piekarnika i piec przez 30 minut. Następnie temperaturę obniżyć do 180 stopni i piec jeszcze 30-40 minut, co jakiś czas polewając mięso tworzącym się sosem.