Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 129
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 345
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10796
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 129
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 345
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10796
Składniki
Skórę na schabie naciąć w kratkę. Mięso związać bawełnianym sznurkiem.
Wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki, natrzeć mięso. Zostawić w temperaturze pokojowej na około godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Schab umieścić w brytfance, podlać cydrem. Włożyć do piekarnika i piec przez 30 minut. Następnie temperaturę obniżyć do 180 stopni i piec jeszcze 30-40 minut, co jakiś czas polewając mięso tworzącym się sosem.