Do góry

Dania główne Przepis na:

schab pieczony

schab pieczony

Autor:

Przepisów i artykułów: 316 Ocena: 2546

Dodano:

Odsłon: 600

Soczysty schab pieczony z cydrem

Składniki

  • schab ze skórą - 1,2 kg
  • papryka w proszku - 1 łyżka
  • ziele angielskie mielone - pół łyżeczki
  • czosnek granulowany - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka
  • cydr (lub sok jabłkowy) - 1 szklanka
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
schab pieczony

Przygotowanie

  1. Skórę na schabie naciąć w kratkę. Mięso związać bawełnianym sznurkiem.

  2. Wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki, natrzeć mięso. Zostawić w temperaturze pokojowej na około godzinę.

  3. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Schab umieścić w brytfance, podlać cydrem. Włożyć do piekarnika i piec przez 30 minut. Następnie temperaturę obniżyć do 180 stopni i piec jeszcze 30-40 minut, co jakiś czas polewając mięso tworzącym się sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 31 sierpnia Pyszne mięso, a z cydrem, to rewelacja. Idealne na obiad, jak i na kanapki, mniami :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń