Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i soczysty schab pieczony.Każdy plaster pokryty jest pieczarkami ,warzywami i serem.Podany z ulubioną sałatką lub surówką smakuje wybornie. Zdrowa alternatywa dla tradycyjnych schabowych.
Proste, błyskawiczne danie z marchewki, kalafiora i brokułu zanurzonych w bes...
Odsłon: 102
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 2531
Proste, błyskawiczne danie z marchewki, kalafiora i brokułu zanurzonych w bes...
Odsłon: 102
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 2531
Składniki
Schab opłucz ,osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na plastry dowolnej grubości.Lekko rozbij.Każdy plaster posyp przyprawą do mięsa.Majonez , musztardę i ketchupu wymieszaj.Sosem posmaruj schab.Odstaw na 2 godziny do lodówki.
Pieczarki i cebulę obierz , pokrój i podsmaż na oleju dodaj pokrojoną kapustę pekińską . Duś około 20 minut na koniec dodaj natkę pietruszki.Dopraw do smaku solą i pieprzem. Pomidory i ogórki pokrój na plasterki.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia połóż plastry schabu nakładaj po łyżce pieczarek z kapustą,na to pokrojone plasterki ogórka i pomidora.Na wierzch położ plastry sera.Piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st.Podawaj z ulubionymi dodatkami.