Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczny schab w prowansalskich smakach
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1085
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1058
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12996
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1085
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1058
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12996
Składniki
schab kroimy w plastry o grubości około 1-1,5 cm, solimy pieprzymy i odstawiamy na około godzinę
szalotki obieramy i kroimy na połowę, jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę
na patelni rozgrzewamy olej i smażymy schab na rumiano z obu stron, gotowy przekładamy do naczynia żaroodpornego
na patelnię dokładamy masło, jak się rozpuści wrzucamy szalotki, smażymy kilka minut, dorzucamy jabłka i znowu smażymy chwilę, a potem dodajemy cydr i musztardę, dusimy, aż sos zredukuje się o połowę, po czy dodajemy miód (sos powinien być wyraźnie słodkawy), doprawiamy solą i pieprzem, po czym całość przekładamy do kotletów
naczynie przykrywamy, przekładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i pieczemy przez 30 min, no i gotowe, SMACZNEGO ;-)