Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczny schab w prowansalskich smakach
schab kroimy w plastry o grubości około 1-1,5 cm, solimy pieprzymy i odstawiamy na około godzinę
szalotki obieramy i kroimy na połowę, jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę
na patelni rozgrzewamy olej i smażymy schab na rumiano z obu stron, gotowy przekładamy do naczynia żaroodpornego
na patelnię dokładamy masło, jak się rozpuści wrzucamy szalotki, smażymy kilka minut, dorzucamy jabłka i znowu smażymy chwilę, a potem dodajemy cydr i musztardę, dusimy, aż sos zredukuje się o połowę, po czy dodajemy miód (sos powinien być wyraźnie słodkawy), doprawiamy solą i pieprzem, po czym całość przekładamy do kotletów
naczynie przykrywamy, przekładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i pieczemy przez 30 min, no i gotowe, SMACZNEGO ;-)
Dzisiaj wzięło mnie na wspominki minionych lat... Ech te wakacje, czy ferie s...
Odsłon: 4868
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 177
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 26
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 237
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 177
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 26
Pyszny i szybki posiłek jednogarnkowy idealny na obiad,ciepłą kolację lub jak...
Odsłon: 237
Składniki
schab kroimy w plastry o grubości około 1-1,5 cm, solimy pieprzymy i odstawiamy na około godzinę
szalotki obieramy i kroimy na połowę, jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę
na patelni rozgrzewamy olej i smażymy schab na rumiano z obu stron, gotowy przekładamy do naczynia żaroodpornego
na patelnię dokładamy masło, jak się rozpuści wrzucamy szalotki, smażymy kilka minut, dorzucamy jabłka i znowu smażymy chwilę, a potem dodajemy cydr i musztardę, dusimy, aż sos zredukuje się o połowę, po czy dodajemy miód (sos powinien być wyraźnie słodkawy), doprawiamy solą i pieprzem, po czym całość przekładamy do kotletów
naczynie przykrywamy, przekładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i pieczemy przez 30 min, no i gotowe, SMACZNEGO ;-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wieprzowina długo pieczona, rwana / pulled pork
Dania główne
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Dania główne
Spaghetti Pak choi
Dania główne
Sałatka z kurczakiem, mango i sezamem
Wieprzowina długo pieczona, rwana / pulled pork
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 13
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Cukinia z rurkami
Odsłon: 555