Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczny schab w prowansalskich smakach
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12234
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12967
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5063
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12234
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12967
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5063
Składniki
schab kroimy w plastry o grubości około 1-1,5 cm, solimy pieprzymy i odstawiamy na około godzinę
szalotki obieramy i kroimy na połowę, jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę
na patelni rozgrzewamy olej i smażymy schab na rumiano z obu stron, gotowy przekładamy do naczynia żaroodpornego
na patelnię dokładamy masło, jak się rozpuści wrzucamy szalotki, smażymy kilka minut, dorzucamy jabłka i znowu smażymy chwilę, a potem dodajemy cydr i musztardę, dusimy, aż sos zredukuje się o połowę, po czy dodajemy miód (sos powinien być wyraźnie słodkawy), doprawiamy solą i pieprzem, po czym całość przekładamy do kotletów
naczynie przykrywamy, przekładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i pieczemy przez 30 min, no i gotowe, SMACZNEGO ;-)