Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ze schabu przygotowujemy zazwyczaj panierowane kotlety, jednak jeśli masz ochotę na małą odmianę w kuchni, możesz przyrządzić schab pieczony w kapuście. To bardzo proste i niezwykle pyszne danie inspirowane tradycyjnymi polskimi smakami. Przepis pochodzi z 536. odcinka programu "Ewa Wachowicz".
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 55
To pyszny sos na zimno, idealny do jajek, wędlin czy kanapek. Robi się go bły...
Odsłon: 46
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4572
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 55
To pyszny sos na zimno, idealny do jajek, wędlin czy kanapek. Robi się go bły...
Odsłon: 46
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4572
Składniki
Schab pokroić w plastry. Przyprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na mocno rozgrzanym smalcu. Przełożyć na deskę.
Na tej samej patelni usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zezłości dodać odciśniętą i posiekaną kapustę. Podlać wodą. Przyprawić kminkiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Wymieszać. Połowę kapusty przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na kapustę dać podsmażone plastry mięsa. Przyprawić roztartym w dłoniach majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przykryć resztą kiszonki i na godzinę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Jeśli kapusta będzie się za bardzo rumienić można ją przykryć folią aluminiową.
Podawać z ziemniakami z koperkiem.