Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ze schabu przygotowujemy zazwyczaj panierowane kotlety, jednak jeśli masz ochotę na małą odmianę w kuchni, możesz przyrządzić schab pieczony w kapuście. To bardzo proste i niezwykle pyszne danie inspirowane tradycyjnymi polskimi smakami. Przepis pochodzi z 536. odcinka programu "Ewa Wachowicz".
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 727
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 706
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 405
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 727
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 706
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 405
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
Schab pokroić w plastry. Przyprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na mocno rozgrzanym smalcu. Przełożyć na deskę.
Na tej samej patelni usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zezłości dodać odciśniętą i posiekaną kapustę. Podlać wodą. Przyprawić kminkiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Wymieszać. Połowę kapusty przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na kapustę dać podsmażone plastry mięsa. Przyprawić roztartym w dłoniach majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przykryć resztą kiszonki i na godzinę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Jeśli kapusta będzie się za bardzo rumienić można ją przykryć folią aluminiową.
Podawać z ziemniakami z koperkiem.