Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty schab. Przepis pochodzi z 411. odcinka programu "Ewa gotuje".
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 144
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 36
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 211
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 120
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 144
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 36
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 211
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 120
Składniki
Mięso umyć i osuszyć. Omięsną odkroić. Schab nakłuć nożem i naszpikować czosnkiem (ząbki można pokroić na mniejsze kawałki). Przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć do zamykanego naczynia żaroodpornego i posmarować musztardą. Dorzucić cebule pokrojone w półplasterki. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Mleko zagotować z bulionem, liściem laurowym, zielem angielskim i goździkami. Zalać zamarynowane mięso. Przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Piec przez 1 ½ godziny, obracając co 30 minut.
Po upieczeniu mięso pokroić w plastry. Sos zmiksować (najpierw wyjąc liść laurowy). Doprawić świeżo otartą gałką muszkatołową.
Podawać z ziemniakami z wody oraz ćwikłą z utartym jabłkiem kiszonym.