Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pieczony w musztardzie

Schab pieczony w musztardzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18878

Dodano:

Odsłon: 5997

Super danie na niedzielny obiad.
Reklama
Reklama
Schab pieczony w musztardzie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Schab opłukać, osuszyć i posmarować musztardą. Do naczynia żaroodpornego wlać ½ litra ciepłej wody, włożyć pokrojoną cebulę z selerem, liściem laurowym i mięso. Piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę, podlewając powstałym sosem. Pod koniec pieczenia wlać ½ litra posolonej wody. Gdy mięso będzie upieczone, warzywa przetrzeć lub zmiksować i zaciągnąć mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w zimnej wodzie, sos doprawić do smaku pieprzem, ketchupem i zagotować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń