Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty przepis na pyszny, kruchy i soczysty schab. Schab zamarynowany, następnie pieczony w rękawie. Polecam
rękaw do pieczenia, miska, nóż, widelec, naczynie żaroodporne, praska do czosnku,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27491
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27491
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Czas przygotowania + czas marynowania + czas pieczenia. Wszystkie składniki marynaty połączyć z olejem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, całość dokładnie wymieszać. Schab opłukać , osuszyć ręcznikiem papierowym , następnie natrzeć przygotowaną marynatą z każdej strony. Odłożyć w chłodne miejsce na 60 minut, w celu przegryzienia smaków. Po tym czasie schab włożyć do rękawa do pieczenia , związać końcówki ,włożyć do żaroodpornego naczynia i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 90 minut. 30 minut przed końcem pieczenia rękaw u góry rozciąć i schab podpiekać do ładnego zrumienienia. Po upieczeniu schab wyjąc z rękawa a z powstałego płynu można przygotować sos. Tak przygotowany schab może być podany do drugiego dania, lub jako samodzielna przekąska albo wędlinka do chleba. Smacznego.
Schab w marynacie.
Schab gotowy do podania.