Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy na obiad przychodzi rodzina warto zainteresowac sie tym przepisem. Bardzo podzielne i gustowne :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 973
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 826
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12583
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 973
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 826
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12583
Składniki
Schab płuczemy, osuszamy i odcinamy nadmiar tłuszczu. W misce mieszamy oliwę tymianek, paprykę, i oregano. Mięso nacieramy solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Następnie Do rękawa wlewamy marynatę po czym wkładamy do niego mięso i wiórki masła. Zamykamy i wkładamy na ok. 2 godzinki do lodówki. Schab Pieczemy w temp 180 stopni ok. 2 godziny. Pół godziny przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw tak by powstała chrupiąca skórka na wierzchu mięsa. Ja Schabik podałam z ziemniaczkami i ćwikłą
Ps. Na zdjęciu obok schabu widnieje wyjęta z rosołu pietruszka (niedogotowana). Opiekana smakuje nadzwyczajnie ! polecam!