Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab z warzywami przygotowałam na dzisiejszy obiad. Podałam go z surówką z kiszonej kapusty. Schabik wyszedł bardzo smaczny , mięsko kruche a warzywa bardzo smaczne. Polecam
naczynie żaroodporne, nóż, miska, ręcznik papierowy, miseczka na marynatę,
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 125
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 704
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 125
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 63
Polecam.
Odsłon: 704
Składniki
Przygotować marynatę; Składniki marynaty połączyć z olejem i dokładnie wymieszać. Ząbki czosnku obrać i pokroić w słupki. Mięso opłukać osuszyć ręcznikiem papierowym , nożem zrobić w nie których miejscach otwory i włożyć po słupku czosnku. Następnie mięso natrzeć przygotowaną marynatą z każdej strony. Odłożyć na boku i przygotować warzywa. Wszystkie warzywa po oczyszczeniu i obraniu pokroić w plastry. Następnie włożyć do miski, wlać olej oraz majeranek , soli i pieprzu do smaku, szczyptę suszonego tymianku wymieszać i włożyć do naczynia żaroodpornego. Na warzywach usadowić schab. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut. pod przykryciem. Pod koniec pieczenia zdjąć przykrywkę z naczynia żaroodpornego i dopiekać dalej. Podawać z surówką . Smacznego
Przygotowane składniki i schab do pieczenia.
Danie gotowe do podania.