Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab z warzywami przygotowałam na dzisiejszy obiad. Podałam go z surówką z kiszonej kapusty. Schabik wyszedł bardzo smaczny , mięsko kruche a warzywa bardzo smaczne. Polecam
naczynie żaroodporne, nóż, miska, ręcznik papierowy, miseczka na marynatę,
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10377
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5976
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12818
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10377
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5976
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12818
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Składniki
Przygotować marynatę; Składniki marynaty połączyć z olejem i dokładnie wymieszać. Ząbki czosnku obrać i pokroić w słupki. Mięso opłukać osuszyć ręcznikiem papierowym , nożem zrobić w nie których miejscach otwory i włożyć po słupku czosnku. Następnie mięso natrzeć przygotowaną marynatą z każdej strony. Odłożyć na boku i przygotować warzywa. Wszystkie warzywa po oczyszczeniu i obraniu pokroić w plastry. Następnie włożyć do miski, wlać olej oraz majeranek , soli i pieprzu do smaku, szczyptę suszonego tymianku wymieszać i włożyć do naczynia żaroodpornego. Na warzywach usadowić schab. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut. pod przykryciem. Pod koniec pieczenia zdjąć przykrywkę z naczynia żaroodpornego i dopiekać dalej. Podawać z surówką . Smacznego
Przygotowane składniki i schab do pieczenia.
Danie gotowe do podania.