Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecamy
Schab dokładnie myjemy i kroimy na kostkę. Cebulę siekamy i w rondlu podsmażamy na złoto. Na patelni w oliwie podsmażamy schab /lekko zarumieniamy/. Tak przygotowany schab przekładamy do podsmażonej cebuli.Dodajemy trochę soli, pieprzu, liść laurowy i ziele angielskie. Zalewamy gorącą wodą i dusimy przez godzinę. Po tym czasie dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy razem około 30 minut. Na koniec dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę Jeżeli jest marynowana / gdyż może być świeża/ to krótko dusimy, żeby skórka nie oddzieliła się od skórki. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy przecier pomidorowy.Wszystko teraz jeszcze raz gotujemy około 3 minut. Oczywiście w trakcie gotowania w miarę potrzeby uzupełniamy schab gorącą wodą. My podaliśmy z ryżem już gotowy schab.
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 555
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 40
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 73
Przepis dnia
Każdy ma swój ulubiony przepis na placki. Jedni kochają chrupiące, inni delik...
Odsłon: 672406
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 555
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 40
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 73
Przepis dnia
Każdy ma swój ulubiony przepis na placki. Jedni kochają chrupiące, inni delik...
Odsłon: 672406
Składniki
Schab dokładnie myjemy i kroimy na kostkę. Cebulę siekamy i w rondlu podsmażamy na złoto. Na patelni w oliwie podsmażamy schab /lekko zarumieniamy/. Tak przygotowany schab przekładamy do podsmażonej cebuli.Dodajemy trochę soli, pieprzu, liść laurowy i ziele angielskie. Zalewamy gorącą wodą i dusimy przez godzinę. Po tym czasie dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy razem około 30 minut. Na koniec dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę Jeżeli jest marynowana / gdyż może być świeża/ to krótko dusimy, żeby skórka nie oddzieliła się od skórki. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy przecier pomidorowy.Wszystko teraz jeszcze raz gotujemy około 3 minut. Oczywiście w trakcie gotowania w miarę potrzeby uzupełniamy schab gorącą wodą. My podaliśmy z ryżem już gotowy schab.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1703
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2376