Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ktoś lubi chińską kuchnię, to na pewno zasmakuje mu ta potrawa. Makaron ramen z gęstym, aromatycznym sosem i kawałkami mięsa. Pycha.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Schab oczyścić, umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Przekroić wzdłuż na 3-4 części i każdą część pokroić na bardzo cienkie plasterki. Mięso przełożyć do salaterki i oprószyć delikatnie pieprzem młotkowanym z kolendrą i solą. Dodać sos sojowy, olej z prażonych ziaren sezamu, ocet ryżowy. Wymieszać mięso, żeby te dodatki wszędzie się dostały. Dodać rozbełtane jajko. Ponownie wymieszać. Dodać mąkę ziemniaczaną i jeszcze raz wymieszać. Pozostawić w lodówce ok 30 min. Na oleju rzepakowym usmażyć pokrojone w cienkie plasterki ząbki czosnku, plasterki cebulki, plasterki imbiru, papryczkę chili też pokrojoną. Dodać pastę miso. Chwilę jeszcze posmażyć. Mieszać. Dodać bulion z kury i doprowadzić do gotowania. Do gotującej się zupy wkładać kolejno, pojedynczo kawałki schabu. Gotować ok 30 min na wolnym ogniu. Mieszać od czasu do czasu. Do smaku dodać sól i sos sojowy wg uznania. Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Na talerzach, centralnie układać zgrabne kopczyki makaronu, a wokół serwować kawałki mięsa w aromatycznym sosie. Całość posypać ziarnami sezamu i posiekanym grubym szczypiorem. Smacznego.