Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ktoś lubi chińską kuchnię, to na pewno zasmakuje mu ta potrawa. Makaron ramen z gęstym, aromatycznym sosem i kawałkami mięsa. Pycha.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231665
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4913
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36132
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1352
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231665
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4913
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36132
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1352
        
        
                Składniki
Schab oczyścić, umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Przekroić wzdłuż na 3-4 części i każdą część pokroić na bardzo cienkie plasterki. Mięso przełożyć do salaterki i oprószyć delikatnie pieprzem młotkowanym z kolendrą i solą. Dodać sos sojowy, olej z prażonych ziaren sezamu, ocet ryżowy. Wymieszać mięso, żeby te dodatki wszędzie się dostały. Dodać rozbełtane jajko. Ponownie wymieszać. Dodać mąkę ziemniaczaną i jeszcze raz wymieszać. Pozostawić w lodówce ok 30 min. Na oleju rzepakowym usmażyć pokrojone w cienkie plasterki ząbki czosnku, plasterki cebulki, plasterki imbiru, papryczkę chili też pokrojoną. Dodać pastę miso. Chwilę jeszcze posmażyć. Mieszać. Dodać bulion z kury i doprowadzić do gotowania. Do gotującej się zupy wkładać kolejno, pojedynczo kawałki schabu. Gotować ok 30 min na wolnym ogniu. Mieszać od czasu do czasu. Do smaku dodać sól i sos sojowy wg uznania. Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Na talerzach, centralnie układać zgrabne kopczyki makaronu, a wokół serwować kawałki mięsa w aromatycznym sosie. Całość posypać ziarnami sezamu i posiekanym grubym szczypiorem. Smacznego.