Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab który dosłownie rozpływa się w ustach. Pomysł na pyszny Świąteczny obiad. Dzięki moczeniu go w mleku jest niezwykle miękki i soczysty.
Coś smacznego na danie obiadowe, pałki z kurczaka w pysznym sosie z warzywami.
Odsłon: 13935
Pulpeciki po cygańsku to doskonałe danie na ciepło na imprezę, święta, czy n...
Odsłon: 3463
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 506
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 220
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 387
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3688
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4043
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 506
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 220
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 387
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3688
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4043
Składniki
Schab kroję w cienkie plastry i wkładam do miski. Zalewam mlekiem. U mnie ok. 2 szklanki mleka. Tak odstawiam schab na minimum 2 godziny. Po tym czasie jeśli trzeba delikatnie rozbijam i przyprawiam. U mnie sól, pieprz, papryka słodka, przyprawa do schabu. Schab podsmażam ok. 2 minuty z każdej strony na oleju. Piekarnik nagrzewam na 220 stopni. Naczynie żaroodporne smaruję tłuszczem i nakładam mięso. Na mięso układam pokrojone ogórki, pokrojoną w słupki paprykę, cebulę oraz pieczarki pokrojone w plastry. Składniki na sos łączę i dokładnie mieszam. Przyprawiam. Wylewam na składniki i piekę pod przykryciem ( u mnie folia aluminiowa) 1godzinę. Wszystko zależy od miękkości mięsa więc sprawdzam. ok. 10 minut przed końcem pieczenia ściągam folię i piekę jeszcze chwilę bez folii. Mięso jest pyszne i soczyste.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Placek pastucha
Dania główne
Omlet specjalny z ziołami
Dania główne
Makaron udon z wołowiną po azjatycku
Dania główne
Karkówka z piekarnika
Placek pastucha
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4043
Omlet specjalny z ziołami
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 220