Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab który dosłownie rozpływa się w ustach. Pomysł na pyszny Świąteczny obiad. Dzięki moczeniu go w mleku jest niezwykle miękki i soczysty.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16489
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5303
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16489
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5303
Składniki
Schab kroję w cienkie plastry i wkładam do miski. Zalewam mlekiem. U mnie ok. 2 szklanki mleka. Tak odstawiam schab na minimum 2 godziny. Po tym czasie jeśli trzeba delikatnie rozbijam i przyprawiam. U mnie sól, pieprz, papryka słodka, przyprawa do schabu. Schab podsmażam ok. 2 minuty z każdej strony na oleju. Piekarnik nagrzewam na 220 stopni. Naczynie żaroodporne smaruję tłuszczem i nakładam mięso. Na mięso układam pokrojone ogórki, pokrojoną w słupki paprykę, cebulę oraz pieczarki pokrojone w plastry. Składniki na sos łączę i dokładnie mieszam. Przyprawiam. Wylewam na składniki i piekę pod przykryciem ( u mnie folia aluminiowa) 1godzinę. Wszystko zależy od miękkości mięsa więc sprawdzam. ok. 10 minut przed końcem pieczenia ściągam folię i piekę jeszcze chwilę bez folii. Mięso jest pyszne i soczyste.