Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 143 Ocena: 3108
Dodano: 21.01.2019
Odsłon: 22862
1-2 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Każdy plaster schabu przekroić na pół i rozbić tłuczkiem. Umieścić mięso w marynacie, najlepiej na całą noc.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć schab z jednej strony, przewrócić na drugą stronę, a na podpieczonej części ułożyć ok. ¾ łyżeczki konfitury i przykryć plastrem sera.
Smażyć mięso przez kilka minut, pod koniec przykrywając pokrywką, aby ułatwić stopienie sera.
Na skróty
Komentarze do przepisu (17)

Docherro 22 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Wygląda przepysznie:) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 21 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
i schabowy otrzymała nową twarz :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 21 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Coś pysznego ;-D Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 21 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Wyglądają apetycznie. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 21 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszne jedzonko! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 21 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Solidna porcja- bardzo mi sie spodobal pomysl z zurawina. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 21 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Taki schab na obiad jest idealny. Aromatyczny, pachnący i ta żurawina pod rozpuszczonym serem, pycha :) Odpowiedzi: 4 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz