Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab po lasowiacku, czyli kruche plastry mięsa skąpane w aromatycznym, grzybowym sosie. Sekret kruchości mięsa tkwi w jego marynowaniu. Należy umieścić rozbite kawałki schabu w misce, zalać je maślanką i odstawić na kilka godzin do lodówki. Po usmażeniu schab nabierze niebywałej delikatności. Skąpany w aromatycznym sosie oczaruje każdego niepowtarzalnym smakiem.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Schab delikatnie rozbij tłuczkiem, przełóż do miski i zalej maślanką. Mięso odstaw na 3-4 godziny do lodówki.
Grzyby przesyp do miski i zalej wodą. Odstaw na 3-4 godziny do namoczenia.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na rozgranym oleju na złoty kolor. Podsmażoną cebulę zdejmij z patelni.
Zamarynowane mięso oprósz solą i pieprzem. Podsmaż na rozgrzanej patelni z olejem po 2 minuty z każdej strony. Do podsmażonego schabu dorzuć cebulę. Całość zalej grzybami razem z wodą, w której się moczyły. Sos dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec zagęść go odrobiną mąki.
Schab po lasowiacku serwuj z ulubionymi dodatkami. Świetnie smakuje z ziemniakami i surówką, z ryżem, a nawet z makaronem.