Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab po lasowiacku, czyli kruche plastry mięsa skąpane w aromatycznym, grzybowym sosie. Sekret kruchości mięsa tkwi w jego marynowaniu. Należy umieścić rozbite kawałki schabu w misce, zalać je maślanką i odstawić na kilka godzin do lodówki. Po usmażeniu schab nabierze niebywałej delikatności. Skąpany w aromatycznym sosie oczaruje każdego niepowtarzalnym smakiem.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1777
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 304
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 728
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17161
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1777
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 304
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 728
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17161
Składniki
Schab delikatnie rozbij tłuczkiem, przełóż do miski i zalej maślanką. Mięso odstaw na 3-4 godziny do lodówki.
Grzyby przesyp do miski i zalej wodą. Odstaw na 3-4 godziny do namoczenia.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na rozgranym oleju na złoty kolor. Podsmażoną cebulę zdejmij z patelni.
Zamarynowane mięso oprósz solą i pieprzem. Podsmaż na rozgrzanej patelni z olejem po 2 minuty z każdej strony. Do podsmażonego schabu dorzuć cebulę. Całość zalej grzybami razem z wodą, w której się moczyły. Sos dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec zagęść go odrobiną mąki.
Schab po lasowiacku serwuj z ulubionymi dodatkami. Świetnie smakuje z ziemniakami i surówką, z ryżem, a nawet z makaronem.