Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na jednogarnkowy obiad, który nie wymaga dużo pracy? Wypróbuj schab po meksykańsku, który jest niezwykle sycący i rozgrzewający — to danie idealne na jesienne chłody!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 249
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 129
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 39
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 249
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 129
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 39
Składniki
Umyj i osusz mięso. Pokrój je w kostkę i przypraw pieprzem, solą i czerwoną papryką. Wlej do rondla olej i dobrze podgrzej. Na rozgrzany tłuszcz przełóż przyprawione mięso i smaż przez chwilę. Od czasu do czasu zamieszaj, by mięso przyrumieniło się z każdej strony. Do lekko przyrumienionego mięsa dodaj pokrojoną w półplasterki cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Zamieszaj i podsmaż wszystko przez około 2 minuty.
Podsmażone mięso z cebulą i czosnkiem zalej wodą (całość powinna zostać zakryta wodą). Dodaj pokrojoną w paski paprykę czerwoną i żółtą, posiekaną w drobną kostkę paprykę chilli oraz pokrojoną w plasterki marchewkę. Duś na niewielkiej mocy palnika przez około 15 minut.
Dodaj odsączoną fasolę i groszek. Duś ponownie pod przykryciem przez kolejny kwadrans. Od czasu do czasu kontroluj miękkość mięsa i warzyw. Pod koniec duszenia schabu po meksykańsku, dodaj do gotującej się potrawy koncentrat pomidorowy lub passatę. Całość duś jeszcze przez około 5 minut. Podawaj ze świeżym pieczywem lub kaszą.