Dania główne Przepis na:
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Pokroić schab na plastry ok 1 cm. Podsmażyć z obu stron na patelni na złoty kolor.
W naczyniu żaroodpornym poukładać podsmażony schab a na nim pokrojony ser mozzarella.( pod serem mogą znajdować się najróżniejsze składniki-co kto lubi w ilościach dowolnych)
Pieczemy w piekarniku o temp. 180 stopni 20 minut lub aż ser roztopi się i zrumieni. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

zabecka 13 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Prosto, smacznie i zawsze może smakować inaczej :) Takie przepisy lubię!! 51 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 06 maja 2010Zgłoś do usunięcia
mniam, jakie to musi być pyszne0 Kto głosował? | Odpowiedz

Mimi2 29 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Dziękuję :) Chyba zrobię z pieczarkami, papryką i cebulką :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 29 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Do Mimi2. Na schabiku możesz poukładać co tylko dusza zapragnie lub żołądek pozwoli: cebula, czosnek, pieczarki, brokuł, papryka we wszystkich kolorach, pomidor, marchewka, kapary, oliwki, groszek, kukurydzę, jajka gotowane, karczochy, ogórka, ananasa, szynkę, salami i mała golonka zmieści się ale naprawdę mała. Pozdrawiam wszystkich smakoszy :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Mimi2 29 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Może zaproponujecie, co można by położyć na tym schabiku pod mozzarellę :) Brak mi inwencji...1 Kto głosował? | Odpowiedz

szynszylka 29 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
wygląda super1 Kto głosował? | Odpowiedz

granita 26 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Musi byc pyszne!1 Kto głosował? | Odpowiedz