Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pod pierzynką warzywną

Schab pod pierzynką warzywną

Autor:

Przepisów i artykułów: 535 Ocena: 16834

Dodano:

Odsłon: 2595

Idealny na obiad, przekąskę czy nawet na kanapkę ;-D

Składniki

  • 8 plastrów schabu (po 100g każdy)
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 3 łyżki ketchupu
  • 8 łyżeczek majonezu
  • sól i pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Paprykę oczyszczamy i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, dodajemy do papryki razem z ketchupem. Mieszamy i doprawimy solą i pieprzem.

  2. Plastry schabu rozbijamy na kotlety , następnie solimy je i pieprzymy z każdej strony. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i każdego smarujemy łyżeczką majonezu. Na majonez nakładamy porcję warzyw.

  3. Tak przygotowany schab pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 35 - 40 minut. Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego !!!

  4. ;-D

  5. ;-XD

  6. ;-D

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń