Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często zastanawiamy się co zrobić na obiad albo dla gości. Moja propozycja to kruche, mięciutkie, mięso ze schabu, przykryte fantazyjną kołderką.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 732
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 474
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 732
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 474
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku. 4. Obtaczamy w mące pszennej 5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie. 7. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 8. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 9. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 10. Paprykę drobno kroimy, łączymy z grzybami.
11. Na koniec dodajemy musztardę, ketchup oraz chili, chwilę prużymy.
12. Farsz wykładamy na mięso.
13. Ziemniaki po ugotowaniu, tłuczemy tłuczkiem. 14. Dodajemy masło oraz mleko. 15. Wsypujemy starty na tarce o dużych oczach ser. 16. Dokładnie mieszamy. 17. Masę ziemniaczaną rozkładamy na farszu.
18. Wierzch kotletów smarujemy cienko majonezem.
19. Pieczemy 40 minut w 180 °C. 20. Kotleciki gotowe. 21. Smacznego.