Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 915 Ocena: 10624
Dodano: 21.08.2019
Odsłon: 9647
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.
2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku.
4. Obtaczamy w mące pszennej
5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie.
7. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
8. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
9. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
10. Paprykę drobno kroimy, łączymy z grzybami.
11. Na koniec dodajemy musztardę, ketchup oraz chili, chwilę prużymy.
12. Farsz wykładamy na mięso.
13. Ziemniaki po ugotowaniu, tłuczemy tłuczkiem.
14. Dodajemy masło oraz mleko.
15. Wsypujemy starty na tarce o dużych oczach ser.
16. Dokładnie mieszamy.
17. Masę ziemniaczaną rozkładamy na farszu.
18. Wierzch kotletów smarujemy cienko majonezem.
19. Pieczemy 40 minut w 180 °C.
20. Kotleciki gotowe.
21. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

marianna1289 06 września 2019Zgłoś do usunięcia
Super danie0 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 22 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
O mniam! Schab w takim wydaniu musi smakować wybornie! <30 Kto głosował? | Odpowiedz