Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często zastanawiamy się co zrobić na obiad albo dla gości. Moja propozycja to kruche, mięciutkie, mięso ze schabu, przykryte fantazyjną kołderką.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3981
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415568
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2611
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3981
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415568
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2611
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku. 4. Obtaczamy w mące pszennej 5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie. 7. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 8. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 9. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 10. Paprykę drobno kroimy, łączymy z grzybami.
11. Na koniec dodajemy musztardę, ketchup oraz chili, chwilę prużymy.
12. Farsz wykładamy na mięso.
13. Ziemniaki po ugotowaniu, tłuczemy tłuczkiem. 14. Dodajemy masło oraz mleko. 15. Wsypujemy starty na tarce o dużych oczach ser. 16. Dokładnie mieszamy. 17. Masę ziemniaczaną rozkładamy na farszu.
18. Wierzch kotletów smarujemy cienko majonezem.
19. Pieczemy 40 minut w 180 °C. 20. Kotleciki gotowe. 21. Smacznego.