Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często zastanawiamy się co zrobić na obiad albo dla gości. Moja propozycja to kruche, mięciutkie, mięso ze schabu, przykryte fantazyjną kołderką.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 147
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9397
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 990
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 147
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9397
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 990
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku. 4. Obtaczamy w mące pszennej 5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie. 7. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 8. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 9. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 10. Paprykę drobno kroimy, łączymy z grzybami.
11. Na koniec dodajemy musztardę, ketchup oraz chili, chwilę prużymy.
12. Farsz wykładamy na mięso.
13. Ziemniaki po ugotowaniu, tłuczemy tłuczkiem. 14. Dodajemy masło oraz mleko. 15. Wsypujemy starty na tarce o dużych oczach ser. 16. Dokładnie mieszamy. 17. Masę ziemniaczaną rozkładamy na farszu.
18. Wierzch kotletów smarujemy cienko majonezem.
19. Pieczemy 40 minut w 180 °C. 20. Kotleciki gotowe. 21. Smacznego.