Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab Sous-vide wersja garam masala (गरम मसाला)

Schab Sous-vide wersja garam masala (गरम मसाला)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2309 Ocena: 51283

Dodano:

Odsłon: 5484

Już od jakiegoś czasu nosiło mnie na gotowanie mięsa w metodzie próżniowej. Mięso jest bardzo soczyste ,miękkie i aromatyczne.

Składniki

  • 4 kotlety schabowe bez kości (po 2 cm)
  • przyprawa garam masala
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Schab Sous-vide wersja garam masala (गरम मसाला)

Przygotowanie

  1. Kotlety (ok. 2 cm ) każde z osobna wkładamy do woreczka dodajemy po łyżce przyprawy masala ,zamykamy i wysysamy powietrze z woreczków. Wkładamy do lodówki na noc.
    W garnku gotujemy wodę i wrzucamy woreczki na wrzątek. Gotujemy ok. 15 min ,po czym wyciągamy. Mięso można zgrillować tuż przed podaniem lub podać bezpośrednio po ugotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 05 listopada 2014 Świetny pomysł na smakowity schab :) pycha :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ggosienka68 04 listopada 2014 Dzisiaj właśnie czytałam ciekawy artykuł o gotowaniu metodą próżniową :D Wypróbuje Twój przepis :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń