Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso w pysznym sosie...
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5837
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9668
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5837
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9668
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Czosnek przepuścić przez praskę, dodać zioła prowansalskie, vegetę i dokładnie wymieszać. Mięso naciąć ( ale nie do końca ) i natrzeć przyprawami, pozostawić na kilka godzin w lodówce ( ja robię dzień wcześniej ).
Do rondla wlać kilka łyżek oleju i zrumienić mięso ze wszystkich stron. Dodać pokrojoną cebulę i zrumienić - nie przypalić.
Dodać tyle wody, aby zakryła mięso. Dodać ziele i liść laurowy.
Gotować pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa. Pilnować, aby się nie przypaliło - w trakcie gotowania uzupełniać wodę.
Ugotowane mięso wyjąć z wywaru i pokroić na plastry w miejscu nacięć.
Z wywaru zrobić sos. Mąkę wymieszać z wodą wlać do wywaru i zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty ( przepis na surówkę na moim profilu ). Życzę smacznego:)