Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso w pysznym sosie...
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 21336
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8872
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 698
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8456
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 21336
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8872
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 698
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8456
Składniki
Czosnek przepuścić przez praskę, dodać zioła prowansalskie, vegetę i dokładnie wymieszać. Mięso naciąć ( ale nie do końca ) i natrzeć przyprawami, pozostawić na kilka godzin w lodówce ( ja robię dzień wcześniej ).
Do rondla wlać kilka łyżek oleju i zrumienić mięso ze wszystkich stron. Dodać pokrojoną cebulę i zrumienić - nie przypalić.
Dodać tyle wody, aby zakryła mięso. Dodać ziele i liść laurowy.
Gotować pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa. Pilnować, aby się nie przypaliło - w trakcie gotowania uzupełniać wodę.
Ugotowane mięso wyjąć z wywaru i pokroić na plastry w miejscu nacięć.
Z wywaru zrobić sos. Mąkę wymieszać z wodą wlać do wywaru i zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty ( przepis na surówkę na moim profilu ). Życzę smacznego:)