Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w papryce

Schab w papryce

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9402

Dodano:

Odsłon: 2180

Przez cały rok często dodaję paprykę do potraw i kanapek. Świetnie smakuje dodana do dań z wieprzowiny, przedstawiam pomysł na schab z dużą ilością papryki. Kolory dowolne:).

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 1,5 kg papryki (mix kolorów)
  • 3 duże cebule
  • 2 płaskie łyżki mąki
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1/2 łyżeczki czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab kroimy w plastry a następnie w paski. Paprykę kroimy w słupki, cebulę w kostkę.

  2. Na rozgrzanym oleju, na dużym gazie podsmażamy schab oprószony 2 łyżkami mąki i wszystkimi przyprawami. Schab powinien się zarumienić. Dodajemy paprykę, cebulę, podsmażamy chwilę, po czym dolewamy 3/4 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem przez około 15 minut, po czym zdejmujemy pokrywkę i pozwalamy wodzie wyparować. Po tym czasie papryka powinna być już miękka.

  3. Do powstałego sosu dodajemy koncentrat pomidorowy. Dusimy jeszcze chwilę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń