Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w potrawce piwnej

Schab w potrawce piwnej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18571

Dodano:

Odsłon: 353

Smaczna i syta potrawa na obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Schab w potrawce piwnej

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, osuszyć, oprószyć mąką i obsmażyć na gorącym tłuszczu (masło z oliwą) w rondelku. Następnie przyprawić do smaku, dodać posiekaną cebulę, wlać ½ szklanki wody i dusić na wolnym ogniu przez pół godziny. Po czym wlać piwo wymieszane z koncentratem pomidorowym i dusić przez następne pół godziny pod przykryciem. Na koniec wsypać zielony groszek, podgotować, podprawić śmietaną i podawać do drugiego dania z ziemniakami i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń