Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w prawdziwkach.

Schab w prawdziwkach.

Autor:

Przepisów i artykułów: 811 Ocena: 15638

Dodano:

Odsłon: 772

Grzybki już chyba się kończą,tak na zakończenie sezonu grzybowego zrobiłam schab.Wyszedł bardzo smaczny:)

Składniki

  • Schab 7 plastrów
  • Cebula 1 duża
  • Prawdziwki około 40dkg
  • Mąka do obtoczenia schabu
  • Masło klarowane
  • Pieprz,sól,wegeta
  • Śmietanka 30% 50ml
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Plastry schabu obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron.
    Wyjąć usmażone do osobnego naczynia,a na tej samej patelni usmażyć cebulę pokrojoną w piórka oraz pokrojone prawdziwki.
    Gdy już grzybki i cebula są usmażone,podlać wodą około 1/2 l.
    Włożyć upieczony schab,przykryć i dusić do miękkości mięsa tak około 1/2 godz.
    Doprawić do smaku przyprawami oraz dodać śmietankę,zagotować.


  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń