Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybki już chyba się kończą,tak na zakończenie sezonu grzybowego zrobiłam schab.Wyszedł bardzo smaczny:)
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2462
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 49
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2462
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 49
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Plastry schabu obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron. Wyjąć usmażone do osobnego naczynia,a na tej samej patelni usmażyć cebulę pokrojoną w piórka oraz pokrojone prawdziwki. Gdy już grzybki i cebula są usmażone,podlać wodą około 1/2 l. Włożyć upieczony schab,przykryć i dusić do miękkości mięsa tak około 1/2 godz. Doprawić do smaku przyprawami oraz dodać śmietankę,zagotować.
Smacznego życzę!