Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybki już chyba się kończą,tak na zakończenie sezonu grzybowego zrobiłam schab.Wyszedł bardzo smaczny:)
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3242
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 810
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 289
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 218
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3242
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 810
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 289
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 218
Składniki
Plastry schabu obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron. Wyjąć usmażone do osobnego naczynia,a na tej samej patelni usmażyć cebulę pokrojoną w piórka oraz pokrojone prawdziwki. Gdy już grzybki i cebula są usmażone,podlać wodą około 1/2 l. Włożyć upieczony schab,przykryć i dusić do miękkości mięsa tak około 1/2 godz. Doprawić do smaku przyprawami oraz dodać śmietankę,zagotować.
Smacznego życzę!