Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybki już chyba się kończą,tak na zakończenie sezonu grzybowego zrobiłam schab.Wyszedł bardzo smaczny:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9569
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20858
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9569
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20858
Składniki
Plastry schabu obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron. Wyjąć usmażone do osobnego naczynia,a na tej samej patelni usmażyć cebulę pokrojoną w piórka oraz pokrojone prawdziwki. Gdy już grzybki i cebula są usmażone,podlać wodą około 1/2 l. Włożyć upieczony schab,przykryć i dusić do miękkości mięsa tak około 1/2 godz. Doprawić do smaku przyprawami oraz dodać śmietankę,zagotować.
Smacznego życzę!