Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie!
Dzień pierwszy:
400 g schabu pokroiłam na plastry i każdy cienko rozbiłam. Zrobiłam marynatę: 2 łyżki miodu, 2 łyżki octu balsamicznego, 4 łyżki ciemnego sosu sojowego, pół łyżeczki harissy (można zastąpić chilli). Mięso marynowałam przez dobę.
Dzień drugi:
Na patelni rozgrzałam niewielką ilość oleju rzepakowego i obsmażyłam z obu stron zamarynowane mięso. Kiedy mięso się obsmażyło, oprószyłam łyżką mąki i wymieszałam, aby mąka się zasmażyła. Dodałam 2 łyżki musztardy, łyżeczkę słodkiej mielonej papryki i szklankę wody. Mięsa i sosu nie solimy ani nie pieprzymy. Dusiłam około 40 minut.
Przepis pochodzi z bloga Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom
Cynaderki czyli nerki wieprzowe. Są dość proste w przygotowaniu, smakiem przy...
Odsłon: 3225
Kruche plastry schabu w sosie pieczarkowym . Świetne do makaronu j...
Odsłon: 1667
Wiosna na talerzu :) Zielona zupa z brokułami, bobem, groszkiem cukrowym i sz...
Odsłon: 89
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 66
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie,...
Odsłon: 476
Pyszne i szybkie danie obiadowe.Idealne na różne okazje i przyjęcia rodzinne...
Odsłon: 445
Szybkie i smaczne śniadanie gotowe w kilka minut możesz podawać je z różnymi...
Odsłon: 136
Wiosna na talerzu :) Zielona zupa z brokułami, bobem, groszkiem cukrowym i sz...
Odsłon: 89
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 66
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie,...
Odsłon: 476
Pyszne i szybkie danie obiadowe.Idealne na różne okazje i przyjęcia rodzinne...
Odsłon: 445
Szybkie i smaczne śniadanie gotowe w kilka minut możesz podawać je z różnymi...
Odsłon: 136
Składniki
Dzień pierwszy: 400 g schabu pokroiłam na plastry i każdy cienko rozbiłam. Zrobiłam marynatę: 2 łyżki miodu, 2 łyżki octu balsamicznego, 4 łyżki ciemnego sosu sojowego, pół łyżeczki harissy (można zastąpić chilli). Mięso marynowałam przez dobę.
Dzień drugi: Na patelni rozgrzałam niewielką ilość oleju rzepakowego i obsmażyłam z obu stron zamarynowane mięso. Kiedy mięso się obsmażyło, oprószyłam łyżką mąki i wymieszałam, aby mąka się zasmażyła. Dodałam 2 łyżki musztardy, łyżeczkę słodkiej mielonej papryki i szklankę wody. Mięsa i sosu nie solimy ani nie pieprzymy. Dusiłam około 40 minut.
Przepis pochodzi z bloga Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1581
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2216