Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i kruche plastry mięsa w aromatycznym sosie chrzanowym.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 203
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20237
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 203
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20237
Składniki
Schab pokroić na plastry i delikatnie rozbić tłuczkiem. Ponakłuwać widelcem. Na rozgrzanej oliwie obsmażyć mięso z obu stron na złoty kolor. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i zmiażdżone ząbki czosnku. Smażyć przez chwilę. Wlać bulion dodać, liście laurowe, ziele angielskie, sól oraz pieprz. Gotować pod przykryciem aż mięso będzie kruche. Po tym czasie dodać chrzan i śmietanę. Chwilkę gotować, aż sos zacznie gęstnieć. Mąkę połączyć z odrobiną zimnej wody i wlać cienkim strumieniem ciągle mieszając . Zagotować. Na koniec dodać pęczek posiekanego koperku. Smacznego chrzan można pominąć można dodać odrobinę papryki słodkiej dla lepszego koloru sosu